Summer Dance Day Camp 2019

Lisanne Geerts
Met passie voor het lesgeven aan kinderen

Er is niets mooiers dan mijn passie met anderen te mogen delen!

  

Over Lisanne

Lisanne Geerts (MA, BE, AIDTA BT) is een ervaren en gediplomeerde dansdocente én basisschooldocente, met een specialisatie in Klassiek Ballet, Show dance en Musical dans. Zij leidt regelmatig jonge stagiairs op tot dansdocent.

Zij geeft les volgens een internationale methode in de Britse stijl van Klassiek Ballet. Deze stijl wordt gevormd door een pure, precieze techniek, zonder versieringen, en een nadruk op een goede basistechniek en -kracht.

 

Die behoefte, om dansend door het leven te gaan, is mij altijd bijgebleven en ik kan dan ook nooit de balletles verlaten.

Over de balletlessen van Lisanne

Voor haar lessen gebruikt Lisanne de Britse Ballet methode. Haar danslessen dragen veel bij aan de fysieke, emotionele én sociale ontwikkeling van de leerlingen.

In haar balletlessen werkt Lisanne aan de spelenderwijze ontwikkeling van de motoriek, expressiviteit, creativiteit, zelfvertrouwen, concentratievermogen en ruimtelijk bewustzijn van haar leerlingen. Daarnaast is er ook veel aandacht voor plezier!

 

 

Lessen van Lisanne Geerts

Klassieke Balletlessen

Tijdens balletlessen van Lisanne Geerts maak je kennis met de danstechniek van het klassiek ballet: in het midden en aan de barre. Naast het leren van de passen wordt er gewerkt aan de flexibiliteit en kracht, muzikaliteit, improvisatie en choreografieën.

Leerlingen die door blijven gaan met Klassiek Ballet zullen naast goede ballettechniek ook de goede houding en een uitgebreide balletvocabulaire ontwikkelen. Dansers met Klassiek Ballet als basis staan bekend om hun sierlijke lijnen en hun krachtige sprongen. Door het blijven volgen van de lessen kunnen de leerlingen worden opgeleid van amateur tot en met professioneel niveau inclusief de Spitzen lessen.

RAD/ IDTA Ballet examen

Jaarlijks doen onze leerlingen succesvol mee aan de IDTA Balletexamen (International Dance Teachers Association). Er komt altijd een balletexaminatrice uit Engeland om onze leerlingen te beoordelen. Al v.a. 3 jaar ou mogen onze leerlingen mee doen aan deze balletexamen.

Kinderen vinden de Balletexamen erg leuk om te doen. Het geeft ze een doel in de danslessen en het helpt de leerlingen beter te focussen, met als gevolg dat de leerlingen sneller beter worden in het dansen. Ook geeft het kinderen meer zelfvertrouwen, zelfexpressie en presentatievaardigheden. Daarnaast krijgen ze ook een positieve motivatie om verder te gaan.