Summer Dance Day Camp 2019

Marianna Stefanovska
Elke kind vindt het leuk om te dansen

Ik geloof dat elk kind een kans moet hebben om een dansles te volgen. Daarom selecteer ik de nieuwe kinderen nooit, ik laat iedereen komen en een tijdje proberen.

Mijn doel als dansdocente is – om elke kind die een stap maakt in mijn danszaal te leren dansen en van de dans te leren te genieten. Na een tijdje zal het voor het ene kind betekenen dat zij of hij aan de danswedstrijden gaan deel willen nemen of gaat optreden, terwijl het andere kind liever jarenlang zal genieten van 1 uurtje per week balletles.

  

Over Marianna Stefanovska

In 1988 is juf Marianna begonnen met het geven van de danslessen. Nu 30 jaar later staat haar naam wereldwijd bekend voor de innovatieve lesprogramma’s, bijzondere dansworkshops en als de dansdocente voor de vele Nederlandse en Internationale danskampioenen. Sinds 2012 doet zij veel voor dans als lid van de Internationale Dance Council (CID) van UNESCO. En sinds 1989 is juf Marianna vaak te zien in het Jury team van verschillende ballet- en danswedstrijden.

Met twee Universitaire opleidingen (met o.a. kinderpsychologie), brede dansspecialisatie (Klassiek Ballet, Jazzdans, Moderne & Contemporary dans, Show dans) en meerdere eigen innovatieve lesmethode’s (o.a. in kinderballet, dreumes en peuters dansles, Ballet in Ritmische Gymnastiek en kunstschaatsen) is het dan geen geheim dat vele van de leerlingen van juf Marianna succesvolle carrière’s hebben gemaakt in sport, Circus en dans zowel in Nederland als erbuiten.

In Ballet werden haar leerlingen als studenten aangenomen in o.a. van Vaganova Ballet Academy in Rusland, Latvian National Dance Academy, Amsterdam Dansacademie.

De leerlingen zijn de grootste inspiratiebron voor juf Marianna.

Lessen van juf Marianna

Het is wetenschappelijk bewezen dat dans – de beste vorm/ bezigheid is voor de kinderontwikkeling omdat dans een combinatie is van bewegen, muziek, emoties, naar eigen lichaam luisteren, met de andere samen iets doen en vele andere aspecten.  Naast de vele fysieke aspecten helpt dans met het opbouw van zelfvertrouwen, voor de geheugen-ontwikkeling, brengt het structuur en dus ook rust in het leven van het kind en op de dansles ontmoet vaak het kindje de nieuwe vriendjes.

Tegelijkertijd is dans het meest ingewikkelde en soms de moeilijkste bezigheid van alles wat er in de wereld bestaat. Danstechniek is vaak lastig om jonge kinderen te leren.  Maar gek genoeg vinden alle leerlingen van juf Marianna het leren van danstechnieken juist super leuk. Hoe doet ze dat – is haar know how.

 

Lessen

Klassieke Ballet & Dansevenementen.

Balletjuf Marianna geeft lessen volgens de eigen dansmethode die zij samen met haar collega begin jaren 90 ontwikkeld had. Voor de balletlessen gebruikt zij de Russische (Vaganova) balletmethode. Balletjuf Marianna geeft graag balletlessen aan de regulieren groepen, Elite Dance Company en Ballet Wedstrijd Team.

Als Artistieke leider maakt juf Marianna de choreografieën voor alle dans- en balletproducties van iKDA, organiseert voor onze leerlingen verschillende dansevenementen en nodigt regelmatig de gastdocenten uit naar de studio.

Know More

Bijzondere lessen

Naast de ballet- en danslessen, geeft juf Marianna veel privé lessen voor de kinderen die graag meer willen leren in dans of een audities voor de professionele dansopleiding willen gaan doen.

Twee jaar heeft juf Marianna als choreografe en balletdocente gewerkt met de Nederlandse Nationale Jeugd team van Ritmische Gymnastiek. Nu doet zij coaching en geeft regelmatig ballet-clinics aan kinderen die op hogere niveau met de Ritmishce Gymnastiek, turnen of kunstschaatsen bezig zijn.

Wil je meer informatie?