Nieuws

Elite Dance company is de mogelijkheid voor de kinderen om gevarieerde ervaring op te doen met Ballet, dans en optredens.

Onze leerlingen van Elite DC treden meerdere keren per jaar op bij bijzondere locaties en evenementen, zo als TV-optredens en festivals. Daarnaast wordt Elite DC regelmatig uitgenodigd om gastoptredens te doen of voor leuke projecten en evenementen: zo is Elite DC regelmatig te zien op de foto-shoots voor verschillende bladeren. En werken wij graag samen aan de bijzondere initiatieven, zo als een samenwerking met ROC Media in Hilversum of Make-A-Wish Foundation.

Hoe kom je bij Elite Dance company?

Elite Dance company – is de selectie van onze beste leerlingen uit de regulieren groepen van iKDA die meerdere jaren succesvol ballet- en danslessen bij ons hebben gevolgd. Leeftijd van de Elite leerlingen is 4 t/m 13 jaar oud.

Om bij de Elite dance company te komen doen iKDA leerlingen geen speciale Auditie voor maar ze worden door de Staff/ dansdocenten geselecteerd op basis van resultaten, prestaties en optredens ervaring.

Kinderen van de andere dans-/ balletscholen zijn ook welkom, maar zij worden gevraagd  om Auditie te doen voor de Elite dance company.

Wat leren de kinderen bij Elite Dance company?

Alle leerlingen worden als all-round dansers in Performing Arts voorbereid. Meisjes en jongens van Elite DC volgen lessen in Klassieke Ballet, Jazzdans, Moderne dans en Acrobatiek. Maar ook krijgen ze Stretching lessen, Pilates, Spitzen lessen. Alle Elite DC leerlingen doen jaarlijks RAD/ IDTA Ballet examen.

Regelmatig komen gastdocenten bij Elite DC op bezoek met speciale lessen om danskennis van onze leerlingen te verdiepen en nieuwe ervaring te laten opbouwen.

Meerdere keren per dansseizoen worden voor de Elite DC extra dansactiviteiten georganiseerd, zo als bijvoorbeeld een jaarlijkse weekendje weg tijdens het Zomer DansKamp.

Marianna Stefanovska

Marianna Stefanovska is de Artistieke leider van Elite Dance company

Know More

Lisanne Geerts

Balletjuf Lisanne werkt met Elite Dance company leerlingen aan het voorbereiden op de RAD/ IDTA Ballet examen.

Know More