Nieuws

iKDA in Gooi en Eemlander

Hilversumse Kinder Dans Academie viert succes met balletfeestje op raadhuis

Wethouder Jaeger reikt Ballet Awards uit aan KinderDansAcademie

Dinsdag 9 juli aanstaande viert de KinderDansAcademie de afsluiting van het dansseizoen met het optreden van het klassieke ballet – Les Sylphides. De afsluiting wordt extra feestelijk door de uitreiking van de Ballet Awards door Media- en Cultuurwethouder Jaeger. “Tijdens Iktoon heb ik de ballerina’s zien dansen en was ik diep onder de indruk wat deze kinderen neerzetten. De KinderDansAcademie behoort tot de top 5 van de wereld. Ik ben vereerd dat ik de Awards mag uitreiken en trots dat Hilversum zoveel talent herbergt”, aldus de wethouder.

International Dance Teachers Association
De Ballet Awards worden uitgereikt aan de jonge dansers die hun balletexamen aan de International Dance Teachers Association hebben gehaald. De International Dance Teachers Association is een toonaangevend dansleraar- en examencommissie gevestigd in Brighton, Engeland. Internationaal opererend, is de IDTA een van de grootste dansleringsorganisaties ter wereld. De KinderDansAcademie deed voor de derde keer mee aan dit internationale evenement. De leerlingen hebben dit jaar een uitzonderlijk goed resultaat behaald bij het examen en dat wordt dinsdag 9 juli in het Raadhuis gevierd.

Iedereen is van harte welkom de gratis balletvoorstelling dinsdag bij te wonen. De artistiek leider van de KinderDansAcademie Marianna Stefanovska zegt:” Wij hebben een bijzonder succesvol dansjaar achter de rug en de mooiste afsluiting daarvan kan alleen op de mooiste locatie gedaan worden. Voor ons is dat het Raadhuis – de plek waar we altijd welkom zijn en waar onze leerlingen zich inmiddels bijna thuis voelen. Met dit optreden hopen wij om nog meer mensen te laten genieten van de prachtige balletkunst”.

De gratis balletvoorstelling vindt plaats in het Raadhuis. Aanvang om 17:30 uur.

https://www.gooieneemlander.nl/cnt/dmf20190709_26978107/hilversumse-kinder-dans-academie-viert-succes-met-balletfeestje-op-raadhuis

Did you like this? Share it!

Leave Comment