18-de dansjaar gaan we onze passie voor dans met jullie delen!

18th Season of Sharing our passion for Dance!

Maak jouw erste kennis met dans bij ons

3 WEKEN BALLET INTRODUCTIECURSUS. Zet jouw eerste stap in DANS, doe mee aan deze korte cursus en ervaar onze vrolijke danslessen. Ontmoet jouw dansdocenten en nieuwe vrienden. Welcome to iKDA Dance Family! 

MELD JE AAN VOOR DE PROEFLES

  iKDA

  Internationale KinderDansAcademie

  is een van de bekendste dansinstellingen van Nederland. Het heeft een reputatie voor haar hoogwaardige onderwijsprogramma’s in Ballet. Ervaren en toegewijde dansdocenten helpen leerlingen niet alleen om ballettechniek onder de knie te krijgen, maar ook om zelfvertrouwen op te bouwen en zich geaccepteerd en geliefd te voelen. iKDA biedt danslessen op verschillende niveaus: recreatief, competitief, pre-professioneel maar ook voor de leerlingen die het leuk vinden om op te treden.

  Kijk waar iedereen het over heeft –
  onze DANSPROGRAMMA’S:

  Dreumes- en peuterlessen

  Dit is waar we onze eerste stap zullen zetten in dans. Het is een leuke les voor dreumes, peuters en moeders die van dansen houden. In een veilige omgeving van onze studio leren we de kleine kindjes bewegen en dansen op muziek. We doen leuke spelletjes die hun ontwikkeling stimuleren: grove en fijne motoriek, coördinatie en creativiteit. Ouders moeten bereid zijn om mee te doen! Slechts 4-5 deelnemers per groep, dus wacht niet te lang met het aanmelden!

  Kleuters danslessen

  Draait en danst jouw kleuter altijd maar door het huis heen? Dan wordt het tijd om bij ons jouw kind te laten dansen!
  In een studio vol glimmende lachen en gegiechel zijn we niet alleen met de pasjes bezig maar oo met het zelfvertrouwen, coördinatie,
  lichaamsbewustzijn van de kids. Tegelijkertijd bouwen we verder aan een goede ballettechniek. Naast ballet introduceren we aan onze kleuters ook acrobatiek en verschillende andere dansgenres. De lessen zijn leuk en bemoedigend voor zowel meisjes als jongens.
  De plaatsen zijn wel beperkt, dus meld jouw kleutertje vandaag nog aan om een plekje te garanderen!

  Kinderlessen

  Deze lessen zijn gericht op het ontwikkelen van een liefde voor danskunst bij kinderen. Dat doen we door de lesprogramma aan te passen aan het unieke karakter van leerlingen. We geven ruimte voor het individuele ontwikkeling en leren tegelijkertijd de basis dat essentieel is voor een uitstekende danstechniek. Ook leren we levenslessen wanneer we tijdens de danslessen als groep samen groeien om elkaar te ondersteunen.

  Dansjaar

  Nationaliteiten

  Wekelijkse lessen

  Optredens

  Blije mensen tijdens iKDA voorstellingen

  Buitenlandse optredens

  ikda

  Balletschool op Wereldniveau In Hilversum

  Marianna Stefanovska, oprichter van de ‘Internationale KinderDansAcademie’, heeft meer dan 30 jaar ervaring in dansonderwijs en een recordaantal studenten die doorgestroomd waren naar prestigieuze ballet gezelschappen en dansacademies wereldwijd zoals de Vaganova Ballet Academy en de Nationale Balletacademie in Amsterdam.

  Marianna is door UNESCO (CID) erkend als innovator in danspedagogiek en is ook een geprezen internationaal jurylid en gastdocent. Ze had al haar kennis en ervaring samen gebracht om vervolgens, in 2006, iKDA op te richten. IKDA is dan ook een echte nalateniss voor de volgende generaties van getalenteerde dansers.

  iKDA viert zijn 15e jubileum dit jaar! iKDA is niet alleen vitale, leerzame, ondersteunende en gelukkige omgeving voor kinderen om op te groeien binnen zijn dansfamilie, maar ook een studio waar veel wereldkampioenen van ballet zijn opgegroeid. We geven evenveel om al onze studenten. iKDA streeft om een plek te zijn waar ieder leerling zich gewaardeerd en geliefd voelt. Wij staan open voor kinderen vanaf zo jong als 1-2 jaar oud. Wij bieden onderwijs, maar ook groeien en creëren samen de mooiste kinderherinneringen.

  Ons doelstelling is om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met prachtig danskunst om vervolgens bijzondere kansen te bieden zodat ze hun ervaring buiten onze academie kunnen uitbreiden.

  WIJ ZIJN 5 STERREN BIJ:

  Wat onze Dansfamilies Zeggen

  THE LAST DECADES WE HAVE RETIRED THOUSANDS OF BEGINNING AND TALENT DANCERS

  ” De professionaliteit van de lessen. De afgelopen jaren is het zelfvertrouwen van mijn dochter erg gegroeid en dat komt mede door de danslessen en de manier waarop er met de kinderen wordt omgegaan. Naast het fysieke voorbereiding wordt er ook veel respect voor elkaar bijgebracht. Een kind kan echt zichzelf zijn.
  Ik zou het zeker adviseren voor de actieve ouders die een stapje verder willen gaan voor hun kind.”

  – Veronique, de moeder van Noa (danst 8 jaar)

  “Een aanrader, zeker ook voor jongens!
  Fijne professionele dansschool. Mijn zoon van 6 gaat al een paar jaar met veel plezier naar ballet bij Marianna. Naast het plezier is zijn coördinatie en concentratie enorm vooruit gegaan. Ook al zijn het groepslessen krijgt ieder kind individuele aandacht en kan zo in eigen tempo ontwikkelen Ik zou de school beschrijven als zeer professioneel met oog voor ieder individu waar het ook erg leuk is voor jongens!”

  – Saskia de Wit, de moeder van Erik (danst 5 jaar)

  ” Ik zou de balletschool aan anderen adviseren. De lessen stimuleren de ontwikkeling van het kind. En ze gaan er gewoon altijd met plezier weer naar toe.
  Ik vind het goed dat er bij de allerkleinsten niet alleen gehuppeld wordt, maar op speelse wijze de fysieke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Verder vind ik het prettig dat er naar het vermogen van het kind zelf wordt gekeken en er goed ingespeeld wordt op het niveau van het kind. “

  – Ellen van Zuuk-van der Laan, de moeder van Eva en Lisa (zij dansen 7 en 8 jaar lang)

  ” DE balletschool van het Gooi als je voor kwaliteit wilt gaan op het gebied van ballet, maar ook de persoonlijke ontwikkeling van je kind op een positieve en opbouwende manier wilt stimuleren.  “

  Jannet van Zoelen, dochter Anne (danst 4 jaar)

  Wat maakt iKDA ZO BIJZONDER?

  N

  We garanderen professionaliteit en expertise in het lesgeven

  i

  We bieden innovatieve en op maat gemaakte lesprogramma's

  Wij geloven dat teamwork een belangrijk onderdeel is van iemands succes

  We richten ons op de ontwikkeling van de persoonlijkheid en creativiteit van elke leerling

  We waarderen respect, vertrouwen en eerlijkheid in alles

  Nieuw in iKDA Family? Zie ons laatste nieuws

  iKDA in the PRESS

  GEEF JOUW KIND EEN DANSLES ALS CADEAU

  Bij iKDA wij geloven dat dansen draait niet alleen om optreden op het podium, maar ook om het vormen van een persoonlijkheid. We inspireren, versterken en verrijken elk kind door middel van een hoogwaardige danstraining, mentorschap en het leren van waardering voor danskunst. Bij iKDA zal jouw kind meer dromen, meer beleven en meer kunnen bereiken in de toekomst!